Beperkte gratis versie van de Kaspersky-app

Kaspersky Free is een beperkte gratis versie van de Kaspersky-app. Als u de gratis versie van de app gebruikt, krijgt u bescherming van hoge kwaliteit, aangevuld met geavanceerde functies en een gebruiksvriendelijke interface.

We raden u aan een gratis My Kaspersky account aan te maken voor beter app-beheer en toegang tot bepaalde functies. U kunt rechtstreeks in de Kaspersky-app een My Kaspersky account maken door naar het Profiel tabblad te gaan en op Aanmelden te tikken in het Aanmelden bij My Kaspersky gedeelte. U kunt uw account ook aanmaken op de My Kaspersky website. Voor meer informatie over My Kaspersky en de functies ervan, raadpleegt u dit gedeelte over My Kaspersky.

U hoeft uw abonnement op de gratis versie van de app niet te verlengen. Bovendien kunt u altijd overstappen naar een betaald abonnement zonder extra software te downloaden of te installeren. In dit artikel leest u hoe u een abonnement aanschaft.

Wat is in de gratis versie van de Kaspersky-app inbegrepen

Beveiliging

Antivirus

Met de functie Apparaat scannen kunt u uw apparaat handmatig scannen op bedreigingen, adware en apps die indringers kunnen gebruiken om uw apparaat te beschadigen of uw persoonlijke gegevens te misbruiken. De app scant het hele bestandssysteem, alleen de geïnstalleerde apps of een geselecteerd(e) bestand of map. Met deze functie kunt u ook updates downloaden van de antivirusdatabases die worden gebruikt om bedreigingen te detecteren.

U kunt de volgende soorten scans starten:

Belfilter

U kunt de Oproepfiltern functie gebruiken om ongewenste oproepen van spammers en mogelijke oplichters te blokkeren en uw eigen weigeringslijst te maken zonder de app te verlaten.

Veilige QR Scanner

De Secure QR Scanner controleert links in QR-codes en barcodes voordat u ze opent. Gebruik het om te worden gewaarschuwd voor kwaadaardige koppelingen die uw apparaat kunnen schaden.

Waar is mijn apparaat

Met de Waar Is Mijn Apparaat functie kunt u uw telefoon lokaliseren voor het geval deze zoekraakt of wordt gestolen. U kunt de My Kaspersky website gebruiken om uw apparaat te lokaliseren, opdrachten te verzenden en zelfs foto's te maken van de persoon die uw apparaat momenteel gebruikt.

Wegens lokale wetgeving kunnen er in Duitsland geen mugshots worden gemaakt. Het apparaat kan alleen worden vergrendeld.

Netwerk

Onbeveiligde wifi detectie

Als u verbinding maakt met een onbeveiligd Wi-Fi-netwerk, waarschuwt deze functie u en wordt u gevraagd een beveiligde VPN-verbinding in te schakelen om uw gegevens te beschermen. Als Kaspersky VPN voor u beschikbaar is, kunt u het ook configureren om automatisch een beveiligde verbinding in te schakelen.

Prestaties

Mijn apps

Hiermee kunt u de machtigingen voor apps controleren en ongebruikte apps opschonen.

Zwakke instellingen scannen

Deze functie controleert de instellingen van het besturingssysteem van uw apparaat en geeft u advies over hoe de beveiliging van uw apparaat kan worden verbeterd.

Privacy

Datalek controle (beperkt)

Met de beperkte versie van deze functie kunt u controleren of accounts die zijn gekoppeld aan het e-mailadres dat aan uw My Kaspersky-account is gekoppeld, informatie hebben gelekt naar het internet of het dark web. Als er een gegevenslek is opgetreden, krijgt u informatie over de mogelijke datum van het lek, de website waarvan de gegevens zijn gelekt en de categorie van de gelekte gegevens. Koop een abonnement om automatisch al uw e-mailadressen te controleren.

Kaspersky VPN (beperkt)

In bepaalde regio’s is het gebruik van VPN wettelijk vastgelegd. Raadpleeg dit artikel voor meer informatie .

Wanneer u de beperkte gratis versie van Kaspersky VPN gebruikt, kunt u een beperkte hoeveelheid beveiligd verkeer per dag gebruiken. De onbeperkte versie geeft u onbeperkt veilig verkeer en ontgrendelt andere functies die uw beveiligde verbinding verbeteren.